Dada a gyerekével: az igazság sztereotípiák nélkül

D

Egy nő, aki felismerte magát anyaként, azt akarja, hogy egy dada ugyanúgy bánjon a babájával, mint ő. Hogy ne csak asszisztens legyen, hanem olyan ember, aki minden igényt, a morzsák minden szorongását átérez. Nos, ki tudja ezt jobban, mint egy másik anya, aki maga is éppen az «anyázási technikák» fejlesztésén dolgozik? Próbáljuk meg kitalálni, hogy a fiatal szülők miért hirdetnek meg egyre gyakrabban egy dajka állást gyermekükkel. Talán Önnek is szüksége van egy ilyen alkalmazottra?

Barátnő + asszisztens + társ

Első alkalommal szinte lehetetlen ilyen védőnőt találni egy ügynökségen keresztül. Valaki nem fog megfelelni az Ön ízlése szerint, valaki — a szakmai tulajdonságok szerint, és így tovább. Gyakran előfordul, hogy egy jelöltnek hatalmas pedagógiai és oktatási tapasztalata van, de az anyasággal kapcsolatos nézetei ennek ellentétesek. De néha hiányzik egy olyan barátunk, akinek körülbelül egyidős gyereke van veled, akivel szeretnénk sokat beszélgetni, és akire támaszkodhatunk.

Minden rólad szól? Tehát érdemes dadát keresni a gyermekeddel, aki nem idegenkedik a szülési szabadságon való pénzkereséstől. Azonnal megjegyezzük az ilyen együttműködés előnyeit:

  • Az interjún egy ilyen dada nagy valószínűséggel a gyermekével lesz, és Önnek lehetősége lesz látni a viselkedését, mint az anyák. Egy másik dajkánál az első benyomás gyakran megtévesztő lehet.
  • Lehetőség van megállapodni arról, hogy a gyerekek hol lesznek: nőnél vagy otthon.
  • Ha a gyermekes anyák megkockáztatják, hogy dadaként dolgozzanak, biztosan tudnak hasznos dolgokat mondani az időgazdálkodásról.
  • Azok a dadák, akik hajlandóak a saját és valaki más gyermekére is vigyázni, gyakran alacsonyabb árat kínálnak szolgáltatásaikért.

A dadus két gyereket etetAzok a szülők, akiknek gyermekei fejlődési problémákkal küzdenek. Kiderül, hogy a gyermeknek nemcsak dadája lesz, hanem egy barátja is, aki segít elsajátítani a szükséges készségeket a kommunikáció és a játékok során.

Vannak buktatók?

Nem titok, hogy sok szülő nem akar dajkát felvenni gyermekével, még akkor sem, ha a nő tapasztalata és bármilyen életkorú gyermeket tud kezelni. És erre van magyarázat.

Képzeljük el, hogy a dada gyermeke beteg, és a babáját vele kell hagynia. Hogyan fogja csinálni? Jön dolgozni? Magához veszi a pupillát, eltitkolva a betegség tényét? Egyrészt cserben fog hagyni, de másrészt hogyan fogja jellemezni az a döntés, hogy szemet huny saját gyermeke betegsége előtt, és mégis fertőzésveszélynek tesz ki?

A második, nagyon gyakori helyzet: egy ponton észreveszi, hogy a dada sokkal jobban bánik a gyermekével, több időt szentel neki, mint a tiédnek. És úgy tűnik, nem meglepő, de nem szabad elfelejteni, hogy elsősorban a kapcsolatoknak kell működniük, és még az anyaság sem zavarhatja ezt, ha az asszisztens valóban rájön, hogy dolgozik.

Az ilyen jellegű konfliktusokat többféleképpen lehet feloldani: megbeszélni és helyesbíteni a viselkedést, döntést hozni az elbocsátásról, megszakítani a kapcsolatokat.De a legjobb, ha véget vetünk a munkakapcsolatnak, maradunk barátok, akik alkalmanként még segíthetnek egymásnak. Ne felejtsük el, hogy a gyerekek nagyon gyorsan kötődnek az ilyen dadusokhoz, így fájdalmasan érzékelhetik a hírt, hogy el kell választani őket ettől a „nénitől”, sőt esetleg egy barátjuktól is.

Megjegyzés hozzáadása

Свежие комментарии