Bébiszitter munka: követelmények és első interjú

B

A fogyatékkal élő gyermek nevelése jelentős erkölcsi, fizikai és anyagi befektetést igényel. És ha a különleges gyermekek dadájáról van szó, az első két szempont válik kulcsfontosságúvá egy ilyen asszisztens szakmai portréjában. És ha egy közönséges dada nem mindig követeli meg a leereszkedést és a gyermek viselkedése iránti érzékenységet, akkor a nővérnek gyakran ilyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie. Beszéljünk részletesebben a pszichológiai árnyalatokról.

Ideális nővér: milyen?

A háztartási alkalmazottak munkaerőpiacán mindig nagyra értékelik a speciális oktatást. Az ápolói munkakör esetében fontos, hogy a jelölt közvetlenül az orvostudományhoz kapcsolódjon. Az olyan jelenségeket, mint az agyi bénulás és az autizmus, a Down-szindróma, a születési trauma és a kóros terhesség következményei, nemcsak elméletben kell ismerni. Hatalmas pluszt jelent a súlyosan beteg gyermekek rehabilitációjában való részvétel tapasztalata. A fogyatékkal élő gyermekeknél alkalmazott nevelési és tanítási technikák gyakorlása önbizalmat ad mind Önnek, mind a foglalkoztató családnak.

Egy jó nővér gyakran nemcsak alkalmazott, hanem a család tagja is lesz. Kedvesség és reagálás, az együttérzés és a sajnálkozás képessége, a tapintat jelenléte – ezek azok a tulajdonságok, amelyeket a szülők és a gondozottak nagyra értékelnek az asszisztensekben. Az ápolónői munka iránti vágyat meg kell erősíteni annak a munkának a hajlandóságával, amelyet ugyanaz a dada megvethet.

A kiegyensúlyozott jellem és az a vágy, hogy a nap 24 órájában gondoskodjanak egy beteg gyermekről, gyakran nem elég.Lehetsz felelősségteljes és szorgalmas, de ha nem hiszel a beteg felépülésében, nem valószínű, hogy a munka örömet okoz. Éppen ezért egy idős ember ápolója korántsem mindig alkalmas asszisztens, barát és különleges gyermekek támogatására. Ugyanezen okból a szülők olyan embert keresnek, aki nem csak elviseli a beteg szeszélyeit (sőt, sokszor a nem megfelelő viselkedést is), hanem úgy hisz a gyógyulásában, mintha az a saját gyermekük lenne.

Egy fogyatékos gyermek karrierjeInterjú: bejelentkezési pozíció

Érdemes azonnal dönteni: ha szívesebben foglalkozik gyerekekkel, takarít és főz, akkor valószínűleg nem neked való a nővér munka. Itt nagyon fontos, hogy céltudatos legyél és higgy abban, hogy meg tudod könnyíteni azoknak az életét, akik erre nem képesek egyedül. Ha úgy érzed, készen állsz nem csak a különleges gyerekek, hanem a szüleik megértésére is, figyelj néhány pontra az interjú során.

1. Mondja el részletesen a fogyatékkal élő gyerekekkel kapcsolatos tapasztalataiti. Ne számítson arra, hogy gyakorlat nélkül „helyben kitalálja”. Az egy dolog, ha olyan pszichológiai technikákat alkalmazol, amelyeknek köszönhetően a legnehezebb jellemű gyerekeket is el tudod intézni. A másik az, amikor éppen ezek a módszerek nem működnek, és a kommunikáció jellege közvetlenül az együttérzés és a sajátosság felismerésének képességétől függ, nem pedig a gyermek hibájától.

2.Ne rohanjon negatív következtetéseket levonni a munkáltatóval kapcsolatban, ha bizalmatlanságot vagy gyanakvást tanúsít Ön felé. Fontos megérteni, hogy ez a személy nehéz élethelyzetbe került, és joga van az ilyen gyengeségekhez. Légy türelmes, még akkor is, ha durva hang villan el mellette.

3. Kérdezzen minél többet az osztályról. Attól függően, hogy milyen hangulatban ébred (és ne féljen attól, hogy a válasz leggyakrabban «rosszul» lesz), amire reagálhat. fájdalmasan szereti a magányt vagy a kommunikációt stb. Így egyértelművé teszi, hogy nem csak azért jött, hogy üljön és együtt érezzen, hanem azért is, hogy közvetlenül részt vegyen a rehabilitációban.

Úgy gondolja, hogy hasznos lehetsz a szüleid számára? Mutasd meg! Valóban, egy ilyen családban gyakran nem csak egy plusz kezet keresnek, hanem olyan embert, akinek a gyermekgondozás nem csupán hivatás. Amikor dadaként vagy gondozóként kap munkát egy különleges gyermek számára, ne feledje, hogy a szülőket a körülmények nyomás alatt tartják, és az utolsó dolog, amit elvárnak, az az, hogy kritizálja őket, vagy tanácsot adjon a kezelésre vonatkozóan. Inkább szaporítsd meg egy kedves ember állapotának javításába vetett hitüket közönyeddel, megértéseddel és kedvességeddel.

Megjegyzés hozzáadása

Свежие комментарии