5 igazság a gyermeknevelésről, amelyekre idővel rájössz

5

Annyit írtak már a gyermeknevelésről, hogy bűnnek tűnik nem lenni jó szülővé. De nem volt ott! Évről évre egyre kevésbé működnek a közös igazságok, és ez nem lep meg minket. Ha még csak szülővé készülsz, akkor természetesen nem árt a szakirodalmak olvasása, de ne hagyatkozz túlságosan a könyvekben leírtak abszolút igazságára. Nos, ha már „tapasztalt szülőnek” nevezhető, akkor bizonyos illúziók már biztosan szertefoszlottak. Vagy esetleg mással akar vitatkozni?

A gyerekeket nem érdekli, mennyit költesz rájuk

Bizonyára Ön is észrevette, hogy a kisgyermekeket egyáltalán nem érdeklik a szuperkifinomult játékok, de őszinte örömet szereznek a hétköznapi dolgokban. Amíg Ön egy gyerek robotgépet keres, őt már elragadják az üvegfedelek, papírpoharak és tobozok. Az egy órás bébiszitter szolgáltatás költsége egészen más, de valamiért a szülők mégis meg akarják találni a legdrágábbat. De megéri-e, ha a gyereknek csak valakivel kell lennie, míg te például vásárolni mész? Egy ideig egyáltalán nem érdekli, hogy jó hangulatáért mennyi áruk és szolgáltatások kerülnek, így bizonyos dolgokon való spórolás nem okozhat lelkiismeret-furdalást.

Mosolygós lány telefont tartvaNem baj, ha a gyerekek dühösnek látnak minket < /h2>

Nehéz olyan szülőt találni, aki soha nem vesztette el az idegeit.Igen, és a gyerekek néha „szörnyekké” válhatnak, amelyek még a legnyugodtabb és legkonfliktusmentesebb embert is kiegyensúlyozzák. Naivitás azt hinni, hogy utódainknak csak a szeretetünket kell érezniük. Néha tényleg érdemes megmutatni, hogy anya nem mindig mosolyog, és tud mérges is lenni. Természetesen gyakrabban kell visszafogottnak lenned, de helytelen eltitkolni a valódi érzéseket.

Tanulj meg nemet mondani

Ha megérti az első két pontot, akkor ez meglehetősen objektívnek tűnik. Egyetért-e azzal, hogy a gyermekek viselkedésében korlátokat kell szabni? Inkább igen. És az biztos, hogy többé-kevésbé egyértelműen meghatároztad őket. Tehát mi akadályozza meg, hogy időről időre emlékeztesse gyermekét a létezésükre? Ne felejtsük el, hogy a gyerekek tudják, hogyan érhetik el céljukat sírással, dührohamokkal, haraggal. Ennek azonban nem szabad megingatnia azt a hitet, hogy valamit azért nem enged meg, mert az egészségtelen, veszélyes vagy általában nem megfelelő.

A dadus buborékfóliába csomagolja a babátA túlzott védelem nem segít függetlenség< /h2>

Hogyan követelhetünk meg kezdeményezést, elszántságot vagy kreativitást a gyerekektől, ha megvédjük őket mindenféle nehézségtől? Sok szülő úgy gondolja, hogy így segíti gyermekét a teljes élet és a siker útjában álló akadályok leküzdésében. Valójában a határozatlanság és a függetlenség hiánya kerül szóba. Fia vagy lánya biztosan megáztatja a lábát, megégeti magát egy fazékkal stb.Ha nem a jelenlétedben, akkor egyedül, egy nagymamával vagy egy dadával, aki figyelmen kívül hagyta. És csak ezt az egyedüllétet kell adniuk, nem pedig olyan szülővé válniuk, aki állandóan köteles szórakoztatni, figyelmeztetni és védeni.

Elnézést is kell kérnie a gyermekeitől

Többször is igazságtalan leszel velük szemben. Az igazságtalanság különböző módokon fog megnyilvánulni: meg nem érdemelt büntetés, ésszerűtlen elutasítás, sértő szó a veszekedés pillanataiban. Sokunknak nehéz beismerni, hogy tévedünk más felnőttekkel kapcsolatban, nem is beszélve a gyerekekről. De bármilyen nehéz is, bocsánatot kell kérned. És hidd el: egy őszinte „bocsánat” sokkal jobb, mint egy másik drága kütyü megvásárlásával jóvátenni.

Megjegyzés hozzáadása

Свежие комментарии