Munkáltatóknak - Munka kisgyermekkel
Mit kínál a Munka kisgyermekkel program

Kapcsolat

MUNKÁLTATÓKNAK MUNKAVÁLLALÓKNAK Hírlevelet kérek Kérdésem van Tudástár

 

 

 

 

 


 

victum.hu www.artima.hu
A projektet támogatjaA projektet támogatja


© Copyright
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
2014

Szolgáltatások munkáltatóknak

Szolgáltatásainkat úgy állítottuk össze, hogy a munkáltatót valódi és hathatós segítséggel és fenntartható modellel tudjuk támogatni az általa kívánt változtatások bevezetésében és fejlesztésében.

A paletta összeállításánál ezért mindig három kérdést vizsgáltunk:

  • Mi a munkáltató célja az adott beavatkozással?

  • Melyek azok a szolgáltatások, amelyek a támogatott programidőszak alatt sikeresek voltak, ezért érdemes őket továbbra is a munkaadók felé kínálni?

  • Hogyan lehet az eredményességet kimutatni, azaz az adott szolgáltatás vonatkozásában fejleszteni, mérni, és az eredményekről visszacsatolni?


A MUKI nagy előnye, hogy 27 hónap "kísérletezési időszak" állt rendelkezésére. Ez alatt - a nagy számok törvényére alapozva - világosan kiderült, hogy mely beavatkozások járnak konkrét eredménnyel, és melyek azok, amelyek a hazai vállalati kultúrában csak nagyon nehezen és kis hatásfokkal gyökereztethetőek meg.

Fentiek alapján a következő munkáltatói szolgáltatásokat kínáljuk.

Munkáltatói cél   Kulcsszolgáltatások
         
M   MUNKASZERVEZÉSI RENDSZEREK FEJLESZTÉSE   MUKI szervezet-fejlesztés
    Foglalkoztatási műhelyek
    Foglalkoztatási kutatás és benchmarking
    Esélyegyenlőségi politika és terv
    Képzések HR-eseknek és döntéshozóknak
         
U  

UGYANAZON KOLLÉGA

REINTEGRÁCIÓJA

  Céges képzések kisgyermekeseknek
    Kapcsolattartás az otthon töltött időszak alatt
    Gyermekfelügyelet
    Mentorálás
         
K   KÜLSŐ MUNKAERŐ FELVÉTELE   Állásközvetítés, fejvadászat
         
I   IRÁNYMUTATÁS ELBOCSÁTÁS ESETÉN   Outplacement csomagA szolgáltatások kidolgozásának háttere: a Munka kisgyermekkel program

Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által kezdeményezett Munka kisgyermekkel program 2012. május 1-jén indult, és a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) által támogatott szakasza 2014. július 31-ig tartott.

Két és negyed év állt tehát rendelkezésére, hogy a lebonyolító konzorcium a foglalkoztatási modellváltással kapcsolatosan kísérleti fejlesztéseket végezzen. Ennek két fő területeként egyrészt azt vizsgáltuk meg, hogy mely eszközökkel, milyen keretrendszerrel érdemes támogatni a kisgyermekes szülőket a sikeres munkába való visszatérésben, másrészt pedig, hogy hogyan lehet az őket alkalmazó vállalatok munkaszervezését egyszerre befogadóbbá és hatékonyabbá tenni.

A program eredményei megerősítették, hogy a kisgyermekesek rugalmasabb szervezeti struktúrában való foglalkoztatásával a vállalat működése is hatékonyabbá válhat.

Azóta a programban részt vevő háromszáz szülőből közel száznak új állása van, majdnem negyvenen pedig a régi munkahelyükön, de új pozícióban dolgoznak. Több kisgyermekes anyuka tölt be a korábbinál magasabb tisztséget, a munkáltatók pedig folyamatosan keresik a kisgyermekes munkavállalókat.

A program során a harminc, szorosan együttműködő vállalat mellett további több száz szervezettel tartottuk a kapcsolatot a munkaközvetítés, a workshopok, a kutatások, illetve a szervezetfejlesztés révén.  A tapasztalatok szerint legtöbb esetben sikerült a gyermekvállalással együtt járó, a munkáltatók szemében addig hátránynak számító jelenségekből előnyt kovácsolni. Sikerült elérni, hogy a partnercégek többségénél már nem okoz gondot, ha egy munkavállaló bejelenti, hogy várandós,  vagy ha egy anyuka vissza szeretne menni dolgozni. A partnervállalatok többsége a programnak köszönhetően olyan képzettebb és céltudatosabb kollégát kapott vissza, aki után még ráadásul járulék-kedvezmény is igénybe vehető.

Kapcsolat:
 
Kálmán Edina
program-
menedzser
 
kalman@ifka.hu
+3620 581 2822

 

Hírek

2015.03.23.
Szülőnek lenni
2015.03.16.
Returning to work

 

bezár
vissza előre