MUNKÁLTATÓKNAK - Munka kisgyermekkel
Mit kínál a Munka kisgyermekkel program

Kapcsolat

MUNKÁLTATÓKNAK MUNKAVÁLLALÓKNAK Hírlevelet kérek Kérdésem van Tudástár

 

 

 

 

 


 

victum.hu www.artima.hu
A projektet támogatjaA projektet támogatja


© Copyright
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
2014


Mikor érdemes minket felkeresni?

Akkor, ha Ön, mint munkáltató...

  • ...előre kíván lépni a rugalmas vagy atipikus munkaszervezés, illetve a kisgyermekesek foglalkoztatása terén.

  • ...érdeklődik a témában jelenleg fellelhető tudás iránt: mások jó gyakorlata, hazai vagy nemzetközi statisztikák, a legfrissebb kutatási eredmények, a MUKI-ban részt vett munkáltatók modellei iránt.

  • ...szakmailag képzett, elkötelezett munkaerőt kíván alkalmazni, akiket a rugalmas vagy az atipikus munkavégzéssel lehet megnyerni, és hosszú távon a szervezetben tartani (kisgyermekesek, idősebb generáció, Y-generációsok, stb...)

  • ...szeretne családbarátabb módon működni, és ehhez helyzetfelmérést, illetve megoldási tárházat látni.

  • ...kisgyermekes munkavállalóira figyelmet fordít: szeretné őket megtartani vagy újakat felvenni, esetleg elbocsátáskor felkészíteni őket a nyílt munkaerő-piacon történő elhelyezkedésre.Milyen célokat fogalmaztak meg eddig a munkaadók?

Eddig 320 munkaadóval kerültünk kapcsolatba, akiknek a kisgyermekesek foglalkoztatásával kapcsolatos céljait folyamatosan vizsgáltuk, és mértük.


A munkaadók céljait négy nagyobb csoportba tudtuk rendezni, amely egyben a MUKI rövidítést is értelmezi:

M - Munkaszervezési rendszerek fejlesztése, azaz ha a munkaadó saját munkaszervezési rendszerét rugalmasabbá vagy családbarátabbá szeretné alakítani.

U - Ugyanazon kolléga reintegrációja, azaz ha a foglalkoztató azt szeretné, hogy passzív állományban lévő munkavállalója felkészülten, motiváltan és elkötelezetten térjen vissza dolgozni, és a visszatérés időpontját együttesen tudják befolyásolni. A munkaadók - bár nem is tudják - nagyon is képesek munkaerő-tartalékként kezelni az otthon lévő kisgyermekes, főleg anyukákat, amely jelentősen csökkenti munkaerő-költségüket.

K - Külső munkaerő-felvétel, azaz ha magasan kvalifikált, nyelveket beszélő, átgondolt kiválasztási folyamaton átesett kollégával kívánja munkaerő-állományát gazdagítani.

I - Iránymutatás elbocsátás esetén: ha az átszervezések miatt nem tudja visszavenni a visszatérő kisgyermekes munkavállalót, azonban jövőbeni elhelyezkedését mégis támogatni szeretné különféle eszközökkel.


Tekintse meg részletes szolgáltatáspalettánkat!

Kapcsolat:
 
Kálmán Edina
program-
menedzser
 
kalman@ifka.hu
+3620 581 2822

 

Hírek

2015.03.23.
Szülőnek lenni
2015.03.16.
Returning to work

 

bezár
vissza előre