Önkéntesek fogadása - Munka kisgyermekkel
Mit kínál a Munka kisgyermekkel program

Kapcsolat

MUNKÁLTATÓKNAK MUNKAVÁLLALÓKNAK Hírlevelet kérek Kérdésem van Tudástár

 

 

 

 

 


 

victum.hu www.artima.hu
A projektet támogatjaA projektet támogatja


© Copyright
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
2014


Kedves Szülő!Jó, ha tudod, hogy a Munka kisgyermekkel program önkénteseket fogad az eddig elért eredményeinek továbbvitele céljából. Amennyiben a kicsivel otthon töltött időszak alatt is szeretnél szakmailag és társadalmilag értékes munkát végezni, és ezt rugalmasan, saját időbeosztásodnak, kapacitásodnak függvényében tudod csak vállalni, akkor itt a helyed!

 

A következő esetekben érdemes hozzánk jelentkezni:

  • Ha szeretnéd, hogy az otthon töltött időszak ne csupán a gyerekről szóljon, de szakmai épülésről is. Számos munkáltató nézi, hogy az anyuka / apuka mit csinált a gyermekellátási időszak alatt.

  • Ha marketinges, HR-es, újságíró vagy bármilyen más végzettségű vagy, és ötleteid vannak, hogyan lehetne a programot építeni.

  • Ha szeretnéd szakmai tudásodat a köz javára fordítani.

  • Ha szeretnéd tudásodat kreatív módon felhasználni akár csak heti pár órában a kicsi mellett.


Magyarországon a kisgyermekes nők rugalmas munkavégzésének sajnos még mindig igen komoly gátjai vannak. Ezeknek a gátaknak a leépítésén, módosításán dolgozik a MUKI, amihez nem kevés emberi erőforrásra van szükség. Amennyiben úgy érzed, hogy szívesen járulnál hozzá ennek a társadalmi és gazdasági problémának az előre lendítéséhez, vedd fel velünk a kapcsolatot! Stefkó Judit kolléganőnk fog veled konzultálni a mi és a Te elképzeléseidről!


Miért éppen most?

A gyed / gyes időszaka vissza nem térő lehetőséget nyújt az önkéntes munkára, mert rugalmas: a kicsi mellett szakmailag szinten tart, ugyanakkor tetszőleges idő fektethető bele. A legtöbb kisgyermekes szülő azért küszködik a kisgyermeke melletti ismételt elhelyezkedéssel, mert több évre kiesett a munkaerő-piacról. Az önkéntes munka egy áthidaló megoldást kínál arra, hogy ez ne történjen meg.

Várjuk azonban mindazoknak a jelentkezését is, akik nem kismamák vagy kispapák, de időt szakítanának arra, hogy valami hasznosat tegyenek!

Melyek az önkéntes munka előnyei?

Az önkéntes munka nem csupán a Munka kisgyermekkel programnak jó, de célunk a sajátos elképzelések valóra válása, a munka során megszülető egyéni kiteljesedés, később pedig az önkéntes álláskeresésének és elhelyezkedésének támogatása is.

Azaz a számunkra felajánlott és elfogadott önkéntes munka során:

ü Azt a munkát végezheted, amelyben jó vagy, amelyet szeretsz.

ü Szívesen fogadjuk a programba is beleillő új ötleteidet, építő elképzeléseidet az együttműködés során.

ü Nem esel ki a munkaerő-piacról, mert – ha heti pár órában is – de folyamatosan a munka világában méretteted meg magad.

ü Ha kölcsönösen elégedettek vagyunk egymással, ajánlást és referenciát kapsz tőlünk munkaerő-piaci elhelyezkedésed előtt, amelyet valamennyi álláshirdetéshez csatolhatsz, és állásinterjúra magaddal vihetsz.

ü Részese lehetsz egy jó csapatnak, ahol mindenki egy társadalmilag hasznos cél érdekében tevékenykedik, történetesen, hogy a kisgyermekes szülők könnyebben vissza tudjanak menni a kisgyermekük mellett dolgozni, gördülékenyebben össze tudják hangolni a munkát a magánélettel, és hogy a munkáltatók az atipikus foglalkoztatás révén rugalmasabbak és versenyképesebbek lehessenek.

ü Olyan kapcsolatokat építhetsz ki, amelyek később szakmai gyakorlatod vagy jövőbeni munkád során jól jöhetnek.

Hogyan zajlik az önkéntesség?

Önkéntes szerződést kötünk veled, melyben rögzítjük, milyen munkát végeznél szívesen milyen feltételekkel, mennyi időben és hol lesz a munkavégzésed helyszíne. Fontos adat lesz még, hogy mit várunk eredményként a munkavégzésed során. 

Természetesen, ha már az önkéntes munkára nincsen kapacitásod, vagy bármilyen más ok miatt szeretnéd abbahagyni, a szerződést megszüntetjük. A szerződés megszüntetését követően értékelő beszélgetést tartunk, és referencia / ajánlólevelet írunk neked, annak érdekében, hogy így is támogassuk az álláskeresésedet. 

Ha már visszarázódnál több év kihagyás után a munka világába, vagy kapcsolatokat építenél, akkor számítunk rád!

Jelentkezni nálam a stefko@ifka.hu e-mail címen lehet, az általad kitöltött regisztrációs lappal. Ha kérdésed van, az önkéntességgel kapcsolatban várom megkeresésedet a +36-30-608-6592 telefonszámomon!

Üdvözlettel:

Stefkó Judit

 

 

Kapcsolat:
 
Kálmán Edina
program-
menedzser
 
kalman@ifka.hu
+3620 581 2822

 

Hírek

2015.03.23.
Szülőnek lenni
2015.03.16.
Returning to work

 

bezár
vissza előre