Képzések és támogatás HR-eseknek, döntéshozóknak - Munka kisgyermekkel
Mit kínál a Munka kisgyermekkel program

Kapcsolat

MUNKÁLTATÓKNAK MUNKAVÁLLALÓKNAK Hírlevelet kérek Kérdésem van Tudástár

 

 

 

 

 


 

victum.hu www.artima.hu
A projektet támogatjaA projektet támogatja


© Copyright
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
2014

Képzések és támogatás HR-eseknek, döntéshozóknak

Milyen esetekben?

Magyarországon az atipikus foglalkoztatási formák még mindig nem terjedtek el - jelenleg még mindig csak a nők kevesebb, mint tíz százaléka dolgozik részmunkaidőben. A távmunkások aránya egy-két százalék,   munkakör-megosztással pedig ennél is kevesebben élnek.

Vállalati ügyfeleink sok esetben ismerték fel a program során, hogy a piac változásait csak akkor tudják megfelelően kezelni, ha a saját munkaszervezésükben is megteremtik a rugalmasság alapjait. Az atipikus  foglalkoztatási formák bevezetésére tehát igény mutatkozik – a jó gyakorlatok megismerése és terjesztése viszont fontos és szükséges kiindulópont e témában.

Abban az esetben érdemes tehát a HR-felelősnek vagy az adott döntéshozónak a MUKI által nyújtott képzéseket igénybe venni, ha elméleti és gyakorlati ismereteit rendszerszemléletbe ágyazva kívánja tágítani az alábbi területeken:

  • az atipikus foglalkoztatás típusai, alkalmazásának körülményei, buktatói és sikertényezői, jogi háttere
  • a hátrányos helyzetű munkavállalók versenyképes alkalmazása
  • folyamatos támogatás a már bevezetésre kerülő formák értékelésénél, változtatásánál.Hogyan és kikkel?

Szolgáltatásainkat e téren három különböző struktúrában kínáljuk:


Foglakoztatási modellváltás:
 40 órás, 5 napos műhelymunka típusú képzés, kéthetente egy napot igényelve, amely során a résztvevők szituációs gyakorlatokkal, élő példákkal és esettanulmányokkal kerülnek közelebb az egyes atipikus formákhoz. A képzést a MUKI-t trénerei és szakértői tartják.

Egyenlő esélyekkel a versenyképességért: a szintén 40 órás, 5 napos műhelymunka során a résztvevők a hátrányos helyzetű munkavállalók típusaival, a jogszabályi háttérrel és a kedvezményekkel ismerkedhetnek meg. A tréning fő célja, hogy a munkáltató a jövőben egy mindkét fél számára optimális  konstrukcióban legyen képes alkalmazni a hátrányos helyzetű munkavállalót.  

Mindkét képzésben két hetet hagyunk az egyes tréningnapok között azért, hogy a résztvevő megfigyelhesse a gyakorlatban is a kurzuson tapasztaltakat.

Atipikus utakon: ezt a coaching típusú szolgáltatást azoknak a HR-eseknek vagy döntéshozóknak ajánljuk, akik már belekezdtek a foglalkoztatási modellváltás folyamatába, viszont az eszközök értékelésénél, az esetleges változtatásoknál jól jönne számukra egy olyan szakember, aki személyesen, az éppen felmerülő adott problémára reflektálva képes támogató funkciót betölteni. Személyüket tekintve, a MUKI-ban is részt vett, atipikus munkaszervezési tapasztalattal rendelkező coach-okkal dolgozunk.Milyen eredménnyel?

A MUKI azon partnervállalatai, amelyek hagyományos munkaszervezéssel dolgoztak és a képzéseken való részvétel előtt elenyésző ismerettel rendelkeztek az atipikus foglalkoztatási formákról és a hátrányos helyzetű célcsoportokról, vagy akik már belekezdtek egy folyamatba, de tanácsadásra és támogatásra volt szükségük, rendkívül hasznosnak ítélték a kezdeményezéseket rendkívül hasznosnak ítélték.

 

Referenciáink

Közel százhetven munkáltatónak tartottunk képzéseket, és mintegy harminc munkaadói képviselőt támogattunk az általa képviselt munkaszervezési területen. A képzésekből a résztvevők a gyakorlatiasság és a valós problémákra való fókuszálás miatt elmondásuk alapján a vártnál jelentősen többet profitáltak. 

Kapcsolat:
 
Kálmán Edina
program-
menedzser
 
kalman@ifka.hu
+3620 581 2822

 

Hírek

2015.03.23.
Szülőnek lenni
2015.03.16.
Returning to work

 

bezár
vissza előre