Állásközvetítés, fejvadászat - Munka kisgyermekkel
Mit kínál a Munka kisgyermekkel program

Kapcsolat

MUNKÁLTATÓKNAK MUNKAVÁLLALÓKNAK Hírlevelet kérek Kérdésem van Tudástár

 

 

 

 

 


 

victum.hu www.artima.hu
A projektet támogatjaA projektet támogatja


© Copyright
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
2014

Állásközvetítés, fejvadászat

Milyen esetekben?

A program lebonyolítása során azt tapasztaltuk, hogy ha az adott vállalat kisgyermekesek esetében már jól működő munkaszervezési rendszert és velük kapcsolatban pozitív tapasztalatokat mondhat a magáénak, akkor üresedés vagy új emberi erőforrás iránti igény megjelenésekor ezt a munkavállalói csoportot kimondottan keresi is. A kisgyermekesek általában nagy lendülettel és bizonyítási vággyal térnek vissza a munka világába, a munka és magánélet terén biztosított rugalmasságot pedig teljesítményükkel többszörösen meghálálják, és nem tervezik a munkahelyek váltogatását: egy cégnél szeretnék kibontakoztatni tudásukat. Ráadásul több évig járulékkedvezmény is igényelhető utánuk.

Érdemes tehát olyan esetben munkaerő-közvetítést kérni tőlünk, ha a vállalat kvalifikált, akár több nyelven beszélő munkatársakat keres, és a foglalkoztatást képes és hajlandó rugalmas, vagy részben rugalmas keretek között megoldani.  

Ha a munkáltatót a kizárólag a járulékkedvezmény igénybevételének lehetősége vezérli, akkor kevesebb potenciális munkavállat tudunk ajánlani - a hagyományos, nyolc órás munkarendet ugyanis csak azok a kisgyermekesek tudják vállalni, akiknél a megfelelő támogató környezet (nagyszülő vagy egyéb segítség) folyamatosan rendelkezésre áll.

Hogyan és kikkel?

Az igények felmérése után a lehető legrövidebb időn javaslatot teszünk Önnek szakmailag és mentalitásban is megfelelő pályázó személyére. A kiválasztási folyamatban elsősorban több száz fős, folyamatosan bővülő adatbázisunkból válogatunk, másodsorban pedig a kisgyermekesek közötti kiterjedt kapcsolathálót, illetve online felületeinket használjuk.

Hogyan garantáljuk, hogy Ön a megfelelő munkavállalót kapja tőlünk? A szülőkről az önéletrajzok és motivációs levelek bekérésekor munkaérték-preferencia és készségteszteket töltetünk ki, illetve külön lekérdezés során mérjük fel a rendelkezésre álló támogató környezetet, illetve a munkakörülményekre és a bérezésre vonatkozó igényeket. Mindezzel párhuzamosan a szabad pozíció meghirdetése előtt a munkáltatóval ugyanúgy átbeszéljük, hogy milyen igények és lehetőségek jelentkeznek az ő részéről a leendő munkavállalóval kapcsolatban.

Ez mindkét félnek hasznos: így ugyanis a szülő csak olyan lehetőségekről értesül, amelyek jó eséllyel érdekelhetik; a munkáltatóknak pedig – a szakmai kompetenciák megfelelősége mellett – csak olyan munkavállalókat közvetítünk ki, akik vállalják az állás feltételeit és minden valószínűség szerint illeszkednek a cég szervezeti kultúrájába.

A szolgáltatás sikerdíj alapú; kizárólag sikeres közvetítés esetén számlázunk a vállalat felé.

 

Milyen eredménnyel?

Eddigi tapasztalataink szerint a sikeres közvetítés és az elégedettségen alapuló, működő munkakapcsolat kulcsa mindkét fél igényeinek megismerése és ezen igények őszinte kommunikálása mindkét fél részéről. Ha a célok, az elvárások és a feltételek egyértelműek, a kisgyermekes munkavállalók is képesek teljes értékű munkavállalóként megállni a helyüket a munkaerőpiacon. Az együttműködés tehát mindkét félen múlik; a MUKI célja pedig, hogy ezt a folyamatot a lehető leghatékonyabbá és legeredményesebbé tegye.

Referenciáink

Közel száz kisgyermekes szülő új munkahelyen való elhelyezkedése, több mint kétszáz közvetítés, és folyamatosan új közvetítési megbízások. A munkáltatók visszacsatolása szerint az általunk kiközvetített munkavállalók megbecsülik a munkájukat, hálásak a cég rugalmas és nyitott hozzáállásáért, és hatékony, jó időmenedzsmenttel rendelkező munkatársak lesznek hosszú távon a vállalat számára.

Kapcsolat:
 
Kálmán Edina
program-
menedzser
 
kalman@ifka.hu
+3620 581 2822

 

Hírek

2015.03.23.
Szülőnek lenni
2015.03.16.
Returning to work

 

bezár
vissza előre