Outplacement csomagok - gondoskodó leépítés - Munka kisgyermekkel
Mit kínál a Munka kisgyermekkel program

Kapcsolat

MUNKÁLTATÓKNAK MUNKAVÁLLALÓKNAK Hírlevelet kérek Kérdésem van Tudástár

 

 

 

 

 


 

victum.hu www.artima.hu
A projektet támogatjaA projektet támogatja


© Copyright
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
2014

Outplacement csomagok - gondoskodó leépítés

Milyen esetekben?

Amikor egy cég tömeges létszámleépítést tervez (erről a munkavállalók tíz százaléka,  de minimum 30 fő esetén beszélhetünk), az hatással lehet a szervezet további életére is: megváltozhat a szervezeti összetartás, kulcsfontosságú munkatársak szivároghatnak el, és nőhet a belső feszültség. Mindez pedig anyagi kárt is okoz a szervezetnek, hiszen az elbocsátás olyannyira romboló hatással lehet akár a maradó munkavállalókra és szervezeti kultúrára, akár az elmenőkre, hogy a szervezet ezzel a piacon elért pozícióját, üzleti kilátásait is veszélyeztetheti. 

Ez a kockázat jelentősen csökkenthető, ha a vállalat egy olyan, a leépítést több síkon kezelő csomagot kínál fel, amely mind a maradó, mind a távozó kollégáknak segít a szervezeti és munkaerő-piaci alkalmazkodásban.

A teljes vagy részleges leépítések esetén mind a teljes csomag, mind a szolgáltatás részelemei igénybe vehetőek.

Hogyan és kikkel?

Általában több napos együttműködésről van szó;  karrier-tanácsadások, mentorálás, csoportos felkészítések, tréningek és workshopok formájában.

A teljesség igénye nélkül az alábbi szolgáltatások állnak rendelkezésre: álláskeresési technika tréning, informatikai, kommunikációs ismeretek, konfliktuskezelés tréning,  nyelvi képzések, önismeret és szerepfejlesztés, stressz és megküzdés tréning, tudásmegosztó csoportok, munkajogi tanácsadás, vagy vállalkozásban gondolkodók számára vállalkozóvá válás kurzus.

Milyen eredménnyel?

A „gondoskodó leépítéssel” a cégről kedvezőbb belső és külső kép alakul ki. Az adott outplacement csomag igénybe vétele várhatóan csökkenti a vállalaton belüli negatív hangulatot, és hatékony segítséget nyújt a résztvevők számára a jövőbeni elhelyezkedésben, valamint egyéb céljaik elérésében.

Referenciáink

A MUKI-program szülői résztvevőinek többsége magasan képzett, több nyelven beszélő szakember; közülük közel 100 főnek nem sikerült visszatérnie szülés előtti munkahelyére, programunk segítségével viszont azonban újra a munkaerő-piac szereplőivé váltak.

Kapcsolat:
 
Kálmán Edina
program-
menedzser
 
kalman@ifka.hu
+3620 581 2822

 

Hírek

2015.03.23.
Szülőnek lenni
2015.03.16.
Returning to work

 

bezár
vissza előre